Известие

Collapse
No announcement yet.

Теч на масло в купето?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Теч на масло в купето?

Здравейте колеги.Имам въпрос на които не намерих отговор във форума,преди два дни ми потече масло в купето в краката на пасажера.Лягах да огледам под таблото но не видях от къде е проблема.Ако някой има идея нека сподели за да знам към какъв майстор да се обърна,още повече че днес в дъжда започна да ми поти прозореца ида го, омаслява както при спукана пита?Може ли проблема да е от климатроника и ако е от него задължително ли е сваляне на табло? Колата е от подписа вътрешния феис.
    156 SW 1.9 jtd

Аз мисля, че е малкото радиаторче за парното . По принцип като има проблем с него почва така да запотява прозорците.

Comment

Първоначално публикувано от `mitdzg Покажи съобщение
      Здравейте колеги.Имам въпрос на които не намерих отговор във форума,преди два дни ми потече масло в купето в краката на пасажера.Лягах да огледам под таблото но не видях от къде е проблема.Ако някой има идея нека сподели за да знам към какъв майстор да се обърна,още повече че днес в дъжда започна да ми поти прозореца ида го, омаслява както при спукана пита?Може ли проблема да е от климатроника и ако е от него задължително ли е сваляне на табло? Колата е от подписа вътрешния феис.

Сигурен ли си че е масло?
      Да не е антифриз, той също е мазен! Близни го - ако е антифриз трябва да е сладък!
      sigpic
      Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
      Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Колега както го описваш най-вероятно е спукан радиатора на парното и оттам ти тече - провери казанчето на охладителната течност, ако е паднало нивото няма какво да се чудиш (ако е това и ти се налага да пътуваш, проверявай и доливай вода от време на време, че ще ти прегрее двигателя). Официалната процерура за смяната е след разглобяване на таблото, но аз лично го сменявах без разглобяване на цялото табло, само на централната конзола и въздуховодите към задните седалки - трудно става, с много завиране под таблото и псуване, но става.
        Другият вариант е да тече спирачна течност от цилиндъра на съединителя, но там щеше да го усетиш, предполагам - за всеки случай провери си нивото на спирачната течност.
        Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002

Comment

колеги и аз минах през съмненията за радиатор но съм сигурен че е масло, най малкото заради гъстотата и цвета.Антифриза ми е син а тази течност е кафява.Преди малко като бях легнал от долу и включих на климатик пак просълзи и съм сигурен че е масло.
          156 SW 1.9 jtd

Comment

За да текне масло вътре в купето трябва да стане чудо божие....
            Нещо с климатика е това, или помпа на съединител.....
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

За помпа съединител мисля че ще потече от ляво а при мен е от дясно зад жабката високо горе над капачето за филтър купе.
              156 SW 1.9 jtd

Comment

Все пак,омацай пръст,близни почти на 100% съм сигурен,че е антифриз.
                Хайде направи този опит,ако е сладка течността е антифриз.
                Онзи ден свалях жабката,там отзад освен вентилатора,модула на централното няколко релета няма друго.
                Единствения теч според мен може да е е от радиаторчето на парното.
                Следи си нивата на флуидите. Хидравлична течност,спирчна течност и антифриз. Щом има теч на някой от флуидите нивото ще падне.
                Last edited by Zlobich; d.m.y г., 19:34.
                Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Провери дали ти работи климатика (на охлаждане).

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Провери дали ти работи климатика (на охлаждане).

Няма как да е масло от компресора на климатика - то е безцветно!!!
                    Last edited by pininfarina; d.m.y г., 08:46.
                    sigpic

Comment

колеги и аз минах през съмненията за радиатор но съм сигурен че е масло, най малкото заради гъстотата и цвета.Антифриза ми е син а тази течност е кафява.Преди малко като бях легнал от долу и включих на климатик пак просълзи и съм сигурен че е масло.
                      Така описано проблема е или в тръбите или в изпарителя на климатика.Масло има в цялата климатична система,не само в компресора .Маслото може да бъде с жълт,кафяв или зелен цвят.В редки случай и сив /при износен компресор/.
                      Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Благодаря ви колеги колкото и да не ми прилича тази течност на антифриз на цвят и гъстота наистина е сладка.Сега започвам да търся проблема в питата и тръбите.
                        156 SW 1.9 jtd

Comment

Благодаря ви колеги колкото и да не ми прилича тази течност на антифриз на цвят и гъстота наистина е сладка.Сега започвам да търся проблема в питата и тръбите.
                          Много яко се сменя радиатора на парното
                          sigpic

Comment

Working...
                          X